Ακίνητα: Δικηγόροι, φοροτεχνικοί, συμβολαιογράφοι εναντίον της έκτακτης εισφοράς .

Για παράδειγμα αναφέρθηκε ότι αν ένας φορολογούμενος έχει ακίνητη περιουσία 1 εκατ. ευρώ πληρώνει και ΕΤΑΚ και έκτακτη εισφορά, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο για κάποιον που έχει καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ


Το ενδεχόμενο να προσφύγουν στα δικαστήρια για να κριθεί η αντισυνταγματικότητα ή όχι της επιβολής έκτακτης εισφοράς στα ακίνητα άφησαν ανοιχτό οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ακινήτων.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που είχαν οι εκπρόσωποι συλλόγων όπως δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, άμισθοι υποθηκοφύλακες, κατασκευαστές ακινήτων, μεσίτες και φοροτεχνικοί ανέφεραν ότι τα ακίνητα είναι ο εύκολος στόχος για να εξασφαλιστούν πρόσθετα έσοδα για το δημόσιο, υπογραμμίζοντας ότι δεν συμβαίνει το ίδιο με άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως είναι οι καταθέσεις.

Για παράδειγμα αναφέρθηκε ότι αν ένας φορολογούμενος έχει ακίνητη περιουσία 1 εκατ. ευρώ πληρώνει και ΕΤΑΚ και έκτακτη εισφορά, ενώ δεν συμβαίνει το ίδιο για κάποιον που έχει καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στη συνέντευξη αναφέρθηκε ότι στη διετία 2008-2009 καταγράφεται μείωση στις συναλλαγές για αγοραπωλησίες, γονικές παροχές ακινήτων. Από το καλοκαίρι και μετά υπάρχει κινητικότητα σε συμβολαιογραφία και εφορίες για γονικές παροχές, όμως ελάχιστοι είναι αυτοί που προχωρούν σε πράξεις.



Πηγή Ημερησία

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισόδημα απο Ελευθέρια Επαγγέλματα και υπόδειγμα Ιδιωτικού Συμφωνητικού.

Aναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε Σ Π Α - «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»