ΠΟΛ. 1221/11. Κατάργηση της υποχρέωσης προσκόμισης της άδειας εγκατάστασης ή λειτουργίας κατά την υποβολή δήλωσης έναρξης ή μεταβολής εργασιών .

ΘΕΜΑ: Κατάργηση της υποχρέωσης προσκόμισης της άδειας εγκατάστασης ή λειτουργίας κατά την υποβολή δήλωσης έναρξης ή μεταβολής εργασιών .

Με τις διατάξεις της παρ. 8 α του άρθρου 4 του ν.3325/2005 (ΦΕΚ 68 Α') οι Δ.Ο.Υ. χορηγούν βεβαίωση έναρξης ή μεταβολής επιτηδεύματος ως προς τη δραστηριότητα, στους φορείς των μονάδων οι οποίες διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος νόμου, με την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν άδεια εγκατάστασης ή άδεια λειτουργίας.
Περαιτέρω, με τις διατάξεις του άρθρου 40 του ν. 3982/2011 (ΦΕΚ 143 Α') « Απλοποίηση της αδειοδότησης τεχνικών επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων και επιχειρηματικών πάρκων και άλλες διατάξεις », όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 19 του ν.4013/11 (ΦΕΚ 204 Α'), καταργούνται οι ως άνω διατάξεις του ν.3325/2005.
Κατόπιν τούτου, για τη χορήγηση βεβαίωσης έναρξης ή μεταβολής εργασιών από τις Δ.Ο.Υ., σε βιομηχανικές - βιοτεχνικές εγκαταστάσεις, επαγγελματικά εργαστήρια, αποθήκες και μηχανολογικές εγκαταστάσεις, δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση της άδειας εγκατάστασης ή άδειας λειτουργίας .
Με την κατάργηση της υποχρέωσης προσκόμισης της παραπάνω άδειας, παύει πλέον να υφίσταται η εξαίρεση των εν λόγω εταιρειών από το πεδίο εφαρμογής της Κ.Υ.Α. Κ1-802/23-3-2011 (ΦΕΚ 470 Β') και κατ' επέκταση, από τη σύσταση και την ολοκλήρωση της έναρξης εργασιών τους στις Υπηρεσίες Μίας Στάσης (σχετ. περ. 3 της ΠΟΛ. 1081/8-4-2011).
Συνεπώς, με την κατάργηση της ως άνω διάταξης οι Υ.Μ.Σ. θα ολοκληρώνουν τη διαδικασία σύστασης και έναρξης εργασιών και των προσωπικών (Ο.Ε., Ε.Ε.) και κεφαλαιουχικών ( Α.Ε., Ε.Π.Ε.) εταιρειών που δηλώνουν δραστηριότητα για την άσκηση της οποίας υπήρχε υποχρέωση προσκόμισης της σχετικής άδειας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισόδημα απο Ελευθέρια Επαγγέλματα και υπόδειγμα Ιδιωτικού Συμφωνητικού.

Aναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε Σ Π Α - «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»