Προς παράταση η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Προς παράταση η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Πρώτα ανακοίνωσαν προθεσμία 48 ωρών για την υπαγωγή στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα, μετά έκαναν …καρδιακούς 60.000 φορολογούμενους καλώντας τους να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν είχαν.

Το σήριαλ της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα με τους φορολογούμενους να συνωστίζονται στις ουρές, καθώς το υπουργείο Οικονομικών φυλάει για την τελευταία στιγμή την ανακοίνωση παράτασης -εκτός απροόπτου- της προθεσμίας υπαγωγής στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ληφθεί απόφαση να δοθεί παράταση για την υπαγωγή στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών η οποία ενεργοποιήθηκε χθες και λήγει κανονικά σήμερα. Οι ανακοινώσεις, μάλλον θα γίνουν μετά τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των Δ.Ο.Υ ώστε να μαζευτούν όσο το δυνατό περισσότερα έσοδα εντός Φεβρουαρίου, αφού με την υποβολή της αίτησης καταβάλλεται και η πρώτη δόση ή γίνεται εφάπαξ εξόφληση.

Στο έτερο σήριαλ των ηλεκτρονικών ειδοποιήσεων που έστειλε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, σε 600.000 φορολογούμενους το ηλεκτρονικό ραβασάκι είχε όντως αποδέκτες φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη.

Στη βιασύνη της πάνω όμως, η ΓΓΠΣ έστειλε «γράμμα» και σε 60.000 φορολογουμένους οι οποίοι έπαθαν σοκ αφού το υπουργείο Οικονομικών τους καλούσε να ρυθμίσουν οφειλές που δεν είχαν.

Το λάθος έγινε αντιληπτό και τελικά χθες το απόγευμα η ΓΓΠΣ έστειλε απολογητικό email διευκρινίζοντας ότι κατά λάθος έστειλε το γράμμα το οποίο καλούσε τους συγκεκριμένους φορολογούμενους να αγνοήσουν.

(Πηγή: euro2day.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισόδημα απο Ελευθέρια Επαγγέλματα και υπόδειγμα Ιδιωτικού Συμφωνητικού.

Aναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε Σ Π Α - «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»