Ασπίδα στους καταναλωτές.

Φρένο στον αιφνιδιασμό των ασφαλιστικών εταιρειών στους καταναλωτές, μπαίνει με απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Απαγορεύεται η χρήση του όρου για μονομερείς αυξήσεις στα ασφάλιστρα για τη νοσοκομειακή κάλυψη. Δικαίωση για πολίτες και φορείς που είχαν προσφύγει κατά της απαράδεκτης πρακτικής.

Σε απαγόρευση των αυθαίρετων αυξήσεων στα ασφάλιστρα για τη νοσοκομειακή κάλυψη πολιτών, προχωρά με απόφασή του το υπουργείο Εργασίας.
Στο εξής οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση του όρου, που τους επέτρεπε να προβαίνουν κατά τη διάρκεια της σύμβασης ή σε οποιαδήποτε ημερομηνία ανανέωσης της σε μονομερή αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων, χωρίς να καθορίζονται εκ των προτέρων αντικειμενικά κριτήρια για τον καταναλωτή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο όρος αυτός έχει κριθεί αμετάκλητα καταχρηστικός από τη Δικαιοσύνη, αλλά παρόλα αυτά οι ασφαλιστικές συνέχισαν να εκμεταλλεύονται τους ασθενείς σαν να μη συμβαίνει τίποτα
Με την έκδοση της απόφασης, όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες που διατηρούν τέτοιο όρο στις συμβάσεις τους με τους καταναλωτές οφείλουν να τον απαλείψουν και να παύσουν να κάνουν χρήση αυτού.
Με την Απόφαση τίθεται πλέον φραγμός στην αδιαφάνεια και στον αιφνιδιασμό των καταναλωτών από υπέρογκες και ανεξέλεγκτες αυξήσεις στα ασφάλιστρα των ασφαλίσεων νοσοκομειακής κάλυψης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.
Η μη συμμόρφωση των ασφαλιστικών εταιριών με την Υπουργική Απόφαση επιφέρει κυρώσεις, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.
Αυξήσεις χωρίς ενημέρωση
Η πρακτική της απροειδοποίητης αύξησης των ασφαλίστρων αποτελούσε κανόνα στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά από σημαντικό αριθμό Ασφαλιστικών Εταιρειών.
Με την πρακτική αυτή οι ασφαλισμένοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με αυξήσεις ασφαλίστρων για τις οποίες δεν είχαν ενημερωθεί και προκειμένου να συνεχίσουν το πρόγραμμα της ασφάλισής τους έπρεπε να πληρώσουν τα επιπλέον χρήματα.
Ειδικότερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπως είναι η σημερινή, είναι φανερό ότι τέτοιες πρακτικές επιβάρυναν σημαντικά τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
Για το λόγο αυτό, ενώσεις καταναλωτών προσέφυγαν στα αρμόδια Δικαστήρια της χώρας κατά των Ασφαλιστικών Εταιρειών, τα οποία εν συνεχεία με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις δικαίωσαν τις προσφυγές τους.

πηγή:internet

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισόδημα απο Ελευθέρια Επαγγέλματα και υπόδειγμα Ιδιωτικού Συμφωνητικού.

Aναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε Σ Π Α - «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»