Δάνεια σε ανέργους μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας.

Την ενίσχυση των ανέργων με επιδοτούμενα δάνεια μέσω του Ταμείου Κοινωνικής Οικονομίας σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, αναμένεται «έκρηξη της ανεργίας κατά τους επόμενους μήνες» και σχεδιάζονται νέες παρεμβάσεις για την απάλυνση ή μερική άρση των επιπτώσεων σε κάθε άτομο που χάνει την δουλειά του.

Όπως αναφέρει το enet.gr, τα δάνεια αυτά θα χορηγούνται ανεξάρτητα από τις δράσεις τους ΟΑΕΔ, ενώ στα κεφάλαια του ταμείου, εκτός από τους εθνικούς, κοινωνικούς και κοινοτικούς πόρους θα μετέχουν και ιδιώτες (τράπεζες) κατά το πρότυπο των ταμείων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων που συγκροτήθηκαν στο υπουργείο Οικονομίας (Ανάπτυξης).

Το Ταμείο είτε θα ενισχύει απ΄ευθείας ανέργους είτε μη κυβερνητικές οργανώσεις που σχεδιάζουν δράσεις για την απασχόληση, γυναικών που επιθυμούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας κ.α.
Παράλληλα, θα συγκροτηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Κοινωνικής Ένταξης και Προστασίας, το πρόπλασμα του οποίου θα είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα. Σε αυτό θα μεταβιβαστούν όλες οι δράσεις των εποπτευόμενων από το υπουργείο Εργασίας οργανισμών (Εργατική Κατοικία, Εστία κ.α.) καθώς και οι δράσεις των συναρμοδίων υπουργείων. Το σχέδιο αυτό δεν αναμένεται να είναι έτοιμο στην τελική μορφή πριν από τον επόμενο Απρίλιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισόδημα απο Ελευθέρια Επαγγέλματα και υπόδειγμα Ιδιωτικού Συμφωνητικού.

Aναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε Σ Π Α - «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»