Ποιοι δικαιούνται έκπτωση 40% στο ενοίκιο και το καλοκαίρι (Ιούνιο-Ιούλιο-Αύγουστο).


Ν. 4690/2020 (ΦΕΚ 104Α'/30-05-2020) για μείωση ενοικίων.   
               
Άρθρο 15:  Επέκταση της μείωσης μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων, μισθώσεων κύριας κατοικίας, μισθώσεων εξαρτημένων μελών – φοιτητών και μισθώσεων ναυτικών και τον μήνα Ιούνιο 2020.

1. Στο δεύτερο άρθρο της από 20.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 68), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α΄ 83), όπως ισχύει, προστίθεται παρ. 5 ως εξής: «5. Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης για την οποία έχουν ληφθεί κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο 2020 ή λαμβάνονται και τον μήνα Ιούνιο 2020 ειδικά και έκτακτα μέτρα περί αναστολής ή προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας για προληπτικούς ή κατασταλτικούς λόγους που σχετίζονται με τον κορωνοϊό COVID-19, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος και για τον μήνα Ιούνιο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παρ.1.

(Επέκταση έως Ιούλιο και  Αύγουστο σε ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, όπως αυτές των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού, που συνεχίζουν να πλήττονται).


Επιπλέον η ΠΟΜΙΔΑ εξέδωσε διευκρινήσεις με άρθρο στο enikonomia.gr.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

δημοσιεύθηκε: 21/05/2020 14:57

Παρατείνεται έως και τον μήνα Αύγουστο το καθεστώς μείωσης 40% ενοικίου για ορισμένες κατηγορίες επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, "δικαίωμα μείωσης ενοικίου για την 1η τους κατοικία και τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών τους, διατηρούν και όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τελούν σε καθεστώς προσωρινής αναστολής.
 
Η Ομοσπονδία παραθέτει ένα σύντομο πίνακα των κατηγοριών επιχειρήσεων των οποίων θα συνεχιστεί η μείωση των μισθωμάτων, βάσει όσων ανακοινώθηκαν, και με κάθε επιφύλαξη λόγω της τηλεγραφικής και γριφώδους διατύπωσής τους: -Μάιος: Όλες οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι που δικαιούντο μείωση κατά το μήνα Απρίλιο 2020 (κλειστοί και πληττόμενοι). Ήδη κατατέθηκε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. -Ιούνιος: Όλες οι επιχειρήσεις που άνοιξαν εντός του Μαΐου, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται το λιανεμπόριο, και οι επιχειρήσεις των κλάδων εστίασης, τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού. -Ιούλιος και Αύγουστος: Οι επιχειρήσεις των κλάδων τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού και αθλητισμού.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε Σ Π Α - «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Εισόδημα απο Ελευθέρια Επαγγέλματα και υπόδειγμα Ιδιωτικού Συμφωνητικού.

Aναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες