Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τα Ιόνια Νησιά

Επιχειρησιακό πρόγραμμα: Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας
Περιοχή εφαρμογής: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (με περιορισμό)
Περίοδος υποβολής αιτήσεων: 1/3/2019 – 31/5/2019

Υποδράση 19.2.4.2: Εξυπηρέτηση πολιτών με την υλοποίηση έργων βασικών υπηρεσιών (αγροτικά ιατρεία, παιδικοί σταθμοί κ.α.) Δημιουργική απασχόληση και φροντίδα ηλικιωμένων, παιδιών, ΑμεΑ. Στέγαση δημοτικών/ κοινωνικών ιατρείων, φαρμακείων, παντοπωλείων, συμβουλευτική υποστήριξης σε γυναίκες και άνεργους. Αθλητικά κέντρα/ κέντρα νέων.
Υποδράση 19.2.4.3: Δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμός των υποδομών αναψυχής της περιοχής (άλση, πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, μονοπάτια, διαδρομές, αξιοθέατα και μνημεία, κλπ.) Για την ανάδειξη της κληρονομιάς φυσικού περιβάλλοντος ενδεικτικά αναφέρονται: φυτοτεχνικές εργασίες και δενδροφυτεύσεις με ενδημικά είδη, μικρής κλίμακας τεχνικά έργα για την προστασία του εδάφους, μονοπάτια – διαδρομές περιήγησης, θέσεις θέας, σήμανση περιοχών κλπ., δημιουργία κέντρων επισκεπτών και ενημέρωσης. Επίσης,  δημιουργία καταδυτικών κέντρων για τον θαλάσσιο τουρισμό, υποστήριξη αθλητικού εναλλακτικού τουρισμού (ορειβασία, αναρρίχηση, MTB, paragliding, wind & kite surf κλπ.)
Υποδράση 19.2.4.4: Ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής μέσω επικοινωνιακών εκδηλώσεων για την ανάδειξη τοπικών χαρακτηριστικών, αποτελούν η γιορτή της Ρομπόλας, η διοργάνωση Kefalonia Gym Festival κλπ. Ενδεικτικές ενέργειες αφορούν τη διοργάνωση καλλιτεχνικών ή πολιτιστικών εκδηλώσεων και παραστάσεων, φεστιβάλ, εκθέσεις και άλλες παρόμοιες πολιτιστικές δραστηριότητες, προβολή των τοπικών παραδόσεων και προϊόντων, των παραδοσιακών επαγγελμάτων και καλλιεργειών με εκδηλώσεις από συλλογικούς-τοπικούς φορείς, στήριξη ενεργειών και δαπανών για την υλοποίηση των πολιτιστικών εκδηλώσεων
Υποδράση 19.2.4.5: Μελέτες, υπηρεσίες και επενδύσεις, που συνδέονται με τον πολιτισμό, με τη διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των χωριών, των αγροτικών τοπίων και των τόπων με υψηλή φυσική αξία, συμπεριλαμβανομένων των σχετικών κοινωνικό-οικονομικών πτυχών, καθώς και δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (συμπεριλαμβανομένων πολιτιστικών / συνεδριακών κέντρων, μουσείων, πολιτιστικών χαρακτηριστικών της υπαίθρου – μύλοι, γεφύρια).

Σε ποιους απευθύνεται

  • ΟΤΑ Α' & Β' βαθμού και φορείς τους
  • Φορείς Δημοσίου Τομέα
  • Ιδιωτικοί φορείς με καταστατικό σκοπό την υλοποίηση αντίστοιχων έργων, καθώς και φυσικά ή νομικά πρόσωπα, σύμφωνα και με την επιλεξιμότητα που καθορίζεται σε κάθε τοπικό πρόγραμμα της ΟΤΔ.
Ρητά σημειώνεται πως δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής φακέλου υποψηφιότητας από φυσικά πρόσωπα.

Περίοδος υποβολής

από 1/3/2019 έως 31/5/2019
H αίτηση στήριξης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω του ΟΠΣΑΑ www.opsaa.gr/RDIIS συνοδευόμενη από τα δικαιολογητικά/ έγγραφα για τα οποία ορίζεται ως υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή. Για τον σκοπό αυτό, απαιτείται τα στελέχη του δυνητικού δικαιούχου, να διαθέτουν ατομικό κωδικό πρόσβασης στο ΟΠΣΑΑ. Οδηγίες για έκδοση κωδικού χρήστη στο ΟΠΣΑΑ βρίσκονται στην ηλεκτρονική δ/νση του ΟΠΕΚΕΠΕ www.opekepe.gr, στον σύνδεσμο Οδηγίες για την πρόσβαση των Δικαιούχων Δημοσίων Έργων στο ΟΠΣΑΑ. Επιπλέον, η υπογεγραμμένη αίτηση στήριξης και όλα τα δικαιολογητικά/έγγραφα υποβάλλονται στην ΟΤΔ Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων στη διεύθυνση 1η Πάροδος Αλ. Δεσύλλα 10, 491 00 Κέρκυρα.

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει το σύνολο των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, δηλαδή το νησί της Κέρκυρας, τους Παξούς-Αντίπαξους και τα Διαπόντια Νησιά (Μαθράκι, Ερείκουσσα, Οθωνούς και βραχονησίδες). Περιλαμβάνει επίσης τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας και ειδικότερα τα νησιά Λευκάδα, Κάλαμο και Καστό. Στην περιοχή παρέμβασης δεν περιλαμβάνεται η πόλη της Κέρκυρας και ο Δήμος Μεγανησίου Λευκάδας, προς αποφυγή επικαλύψεων, καθώς οι δύο αυτές περιοχές αναμένεται να συμμετάσχουν σε διαφορετικές στρατηγικές χωρικής ανάπτυξης.

Προϋπολογισμός

€ 1.080.000

Σχετικά αρχεία

Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας
Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων ΑΕ (ΑΝΙΟΝ)
Ηλεκτρονική διεύθυνση
Διεύθυνση
1η Πάροδος Αλ. Δεσύλλα 10, 491 00 Κέρκυρα
Τηλ
26610 82037
Φαξ
26610 81311
Ειρήνη Κακαρούγκα, Ανδρέας-Γεώργιος Καραμάνος, Δήμητρα Παυλικού, Σταματέλλα Πουλή, Άννα Χυτήρη
26610 82037
 

Ιστοσελίδα δημοσίευσης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισόδημα απο Ελευθέρια Επαγγέλματα και υπόδειγμα Ιδιωτικού Συμφωνητικού.

Aναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε Σ Π Α - «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»