ΠΟΛ.1195/12.10.2012 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ 2011 ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

 ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΗΝ 20η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Άρθρο 3
Υποχρεώσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων

3.1. Τα ιδιωτικά σχολεία στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης, με εξαίρεση τα εσπερινά γυμνάσια και λύκεια, καθώς και τα ειδικά σχολεία ατόμων με ειδικές ανάγκες, που εμπίπτουν στην περίπτωση δ΄ της παρ. 1 του άρθρου 16 του Ν. 2238/1994, όπως τροποποιήθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 3 του Ν. 3842/2010 (Φ.Ε.Κ. 58 Α΄), διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών κατάσταση καταβληθέντων διδάκτρων και πληρωμών για πρόσθετες παροχές ανά ημερολογιακό έτος.

3.2. Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:
α) ΑΦΜ υπόχρεου προς καταβολή,
β) Ονοματεπώνυμο υπόχρεου, εφόσον δεν υπάρχει Α.Φ.Μ. έως την ημερομηνία υπογραφής της παρούσης.
γ) Ποσό καταβληθέντων διδάκτρων και αμοιβών για πρόσθετες παροχές.

3.3. Τις παραπάνω υποχρεώσεις της παραγράφου 3.2. και σε συνδυασμό με τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 48, της περ. γ΄ της παρ. 4 του άρθρου 9 και των παραγράφων 2 και 8 του άρθρου 82 του Ν. 2238/1994, έχουν και όλα τα λοιπά ιδιωτικά εκπαιδευτήρια κάθε βαθμίδας που λειτουργούν νόμιμα στη χώρα (Πανεπιστήμια, Κολλέγια, Παραρτήματα ξένων Πανεπιστημίων, Φροντιστήρια, Σχολές, Εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, Ι.Ι.Ε.Κ., κ.λπ.).

Άρθρο 4
Χρόνος διαβίβασης και διατήρησης των στοιχείων

4.1. Η συχνότητα διαβίβασης των στοιχείων του άρθρου 3 της παρούσης είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.

4.2. Οι φορείς διατηρούν τα στοιχεία που αποστέλλουν στη Γ.Γ.Π.Σ., στη μορφή με την οποία τα αποστέλλουν, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δεκαπέντε εργάσιμων ημερών.

4.3. Η Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών θα διατηρεί τα ως άνω στοιχεία για χρονικό διάστημα έξι ετών.

Άρθρο 5
Τρόπος διαβίβασης στοιχείων

Η διαβίβαση των στοιχείων του άρθρου 3 της παρούσης θα γίνεται απευθείας στη Γ.Γ.Π.Σ. μέσω ασφαλούς συστήματος μεταφόρτωσης αρχείου με τη χρήση δια δικτύου. Οι προδιαγραφές του αρχείου, ο τρόπος διαβίβασης και το χρονοδιάγραμμα διαβίβασης αρχείων, θα αναρτηθούν έγκαιρα στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Σ..

Άρθρο 6
Κυρώσεις μη διαβίβασης και διατήρησης των στοιχείων
Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω υποχρεώσεων του άρθρου 3 της παρούσης, εφαρμόζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών οι κυρώσεις που προβλέπονται στην παράγραφο 3 του άρθρου 4 του Ν. 2523/1997, έτσι όπως ισχύουν μετά την εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 10 του άρθρου 21 του Ν. 3943/2011 (ΦΕΚ 66 Α΄).

Άρθρο 7
Έναρξη ισχύος
7.1. Η παρούσα αναφορικά με το άρθρο 3 αυτής, ισχύει για τα στοιχεία της χρήσης 2011 και εφεξής.
7.2. Η πρώτη αποστολή αρχείων των στοιχείων του άρθρου 3 θα γίνει έως την 20η του 2ου μήνα από την υπογραφή της παρούσης.

Άρθρο 8
Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


** ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΥΤΟΥ   ΜΕΣΩ ΤΗΝ Γ.Γ.Π.Σ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισόδημα απο Ελευθέρια Επαγγέλματα και υπόδειγμα Ιδιωτικού Συμφωνητικού.

Aναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε Σ Π Α - «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»