Ξεπερνά τα 9 εκατ. ευρώ η επιβάρυνση για τις συντάξεις 626 δημάρχων!!!

NAFTEMPORIKI.GR Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011 11:52
Το θέμα των αναδρομικών που διεκδικούν οι συνταξιούχοι βουλευτές, εξετάζεται ήδη από το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας.
Αυτό απαντά με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Παύλου Μαρκάκη. Ο βουλευτής σημείωνε μεταξύ άλλων πως αν δικαιωθούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας οι συνταξιούχοι βουλευτές, τότε το ελληνικό Δημόσιο θα επιβαρυνθεί με πολλές χιλιάδες ευρώ, σε μια εποχή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει δυσθεώρητα οικονομικά προβλήματα.
Ο ίδιος βουλευτής είχε καλέσει επίσης τον υπουργό Οικονομικών να τον πληροφορήσει πόσοι είναι οι πρώην δήμαρχοι που λαμβάνουν σύνταξη από το κράτος με την ιδιότητά τους αυτή και ποια είναι η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού.
Ο κ. Βενιζέλος ενημερώνει τον κ. Μαρκάκη ότι σύμφωνα με στοιχεία του 2011, ο αριθμός των δημάρχων που λαμβάνουν χορηγία από το Δημόσιο ανέρχεται σε 626, ενώ η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από την καταβολή των χορηγιών φθάνει για το 2009 στο ποσό των 8.946.857 ευρώ, για το 2010 στα 9.060.570 ευρώ και για το 2011 υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε περίπου 9.184.908 ευρώ.
 
ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ?
 
Γιατί πρέπει να παίρνουν σύνταξη, αφού επιτελούσαν λειτούργημα;;;
Παίρνουν σύνταξη και δουλεύουν  ταυτόχρονα;;;
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισόδημα απο Ελευθέρια Επαγγέλματα και υπόδειγμα Ιδιωτικού Συμφωνητικού.

Aναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε Σ Π Α - «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»