Στα δικαστήρια για την περαίωση!!!

Την παραβίαση των συνταγματικών αρχών της ισότητας και του κράτους δικαίου επικαλούνται πολίτες που προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για το ζήτημα της περαίωσης. Μεταξύ άλλων υποστηρίζουν ότι το Σύνταγμα δεν μπορεί να ανέχεται επ’ αόριστον την επανάληψη του μέτρου που συνεπάγεται διακρίσεις μεταξύ των πολιτών, με επιβράβευση ουσιαστικά των φοροφυγάδων και «τιμώρηση» των νομοταγών.
Αρκετοί είναι εκείνοι, άλλωστε, που εκτιμούν ότι αναμένεται νέο κύμα προσφυγών στη δικαιοσύνη εξαιτίας των πολλαπλών εσφαλμένων σημειωμάτων περαίωσης που ταλαιπωρούν τους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες στον Τύπο, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να προσβληθούν και οι υπουργικές αποφάσεις που οδήγησαν στην περαίωση.
Οι προσφεύγοντες τονίζουν ότι το μέτρο της περαίωσης λειτουργεί ως αμνήστευση των κατά συρροή φοροφυγάδων που έχουν την ευκαιρία να κλείσουν τις υποθέσεις τους με πολύ μικρότερα ποσά από τον φόρο που όφειλαν να καταβάλουν. Κατά συνέπεια, υποστηρίζουν οι προσφεύγοντες, με την περαίωση διαψεύδεται η εμπιστοσύνη των διοικουμένων στην έννομη τάξη.

http://www.lawnet.gr/news.asp?cat=1&article=22377

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εισόδημα απο Ελευθέρια Επαγγέλματα και υπόδειγμα Ιδιωτικού Συμφωνητικού.

Aναστολή συμβάσεων εργασίας εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε Σ Π Α - «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»